dimarts, 20 de març del 2012

De l'enfonsament de Castelló...

- El tercer trimestre del 2010 la xifra de persones a l’atur a les comarques de Castelló superava les 70.000, arribant a vora el 24% de la població activa. Quasi un 1 de cada 4 persones que volen treballar no poden fer-ho.

- Segons la darrera Enquesta de Població Activa, Castelló ha assolit la taxa més alta de desocupats de tot el País Valencià amb un 26,65%, casi quatre punts per sobre de la mitjana, amb 79.400 desocupats, el triple dels que tenia el 2008.


- Segons feia públic ADICAE el passat més de novembre del 2011, 4.861 famílies castellonenques han perdut l'habitatge per no poder pagar la hipoteca entre 2007 i 2010.
Informa El País que al 2011 els jutjats de Castelló van tramitar 35 desnonaments al mes.

- Segons dades de novembre del 2011, les sol.licituds de prestacions econòmiques als serveis socials havia augmentat al 2010 un 34% respecte l’anterior. Segons aquesta mateixa font, unes 40.000 persones s’havien acostat als serveis socials per rebre algun tipus d’ajuda econòmica (alimentació, escolarització, menjador escolar, ajudes de lloguer o hipoteca, etc.). Aquestes xifres triplicarien les registrades en 2008, quan foren prop dei 13.000 persones les sol·licitants.

- El diari Las Povincias del 26 de novembre del 2011 es feia també ressò del problema que estava començant a ocasionar l’afluència de persones indigents o amb necessitat econòmica als contenidors de fem de molts municipis de les comarques: Onda, Vinaròs, Benicarló, Vall d’Uixó, Borriana, etc. Els respectius Ajuntaments es plantegen incrementar el control policial i inclús aprovar ordenances repressives amb aquestes pràctiques.

- El comandament local al 2009. Contribució local a l'espoli del País Valencià:
2 - BP Oil Castelló
12 - BECSA
20 - Ferro Spain
31 - UBE Chemical Europe
36 - IFF Benicarló
46 - Emartin navarro

2 comentaris:

  1. UBE, BP, FERRO i IFF són multinacionals i amb un volum de negoci enorme capaç de fer notar la seua influència econòmica i política.

    Enrique Martinavarro és un grup familiar però amb presència d'altres capitalistes locals, i dedicat a l'exportació de cítrics, fonamentalment.

    BECSA és una empresa del Grup LUBASA (OBINESA), una mercantil que ja utilitzaven als anys seixanta del segle XX i que hagueren de rescatar després que quasi entalegaren al Batalla i no permeteren a LUBASA optar a més adjudicacions. Aquests dies a la premsa de la Plana han eixit diverses informacions sobre les fosques actuacions de BECSA als ajuntaments, fosques maniobres que coincideixen amb altres semblants realitzades per aquesta companyia des de fa més de 40 anys. Dit d'una altra manera, LUBASA ha estat un dels "xiringuitos" mercantils en mans dels administradors polítics de torn (del torn franquista, del democràtic). Per cert, fa uns mesos, el grup Obinesa (LUBASA),renegociava a Madrid el seu deute financer sindicat amb una sèrie de bancs. És a dir, per tant, actualment, LUBASA ha estat rescatada pels bancs...!

    Conseqüentment, a cada ciutadà de la Plana li correspon salvar aquest deute, amb la seua aportació municipal que ràpidament rapinya el Batalla. A més, ara, el ciutadà també salvarà o pagarà els "deutes" dels bancs !!!

    juny 2012

    ResponElimina
    Respostes
    1. Un altre dels particulars capitalistes castellonencs, al cim de la iconografia mercantil liberal castellonenca, és el Grup Vidua de Gimeno (FACSA). Aquest dies un dels seus màxims representants, Eugenio Calabuig Gimeno, a qui el PP havia col·locat al Consell d'Administració d'Aguas de Valencia, ha estat noticia per la seua implicació en maniobres no molt clares amb la utilització afovorida del Banc de València via Aguas de Valencia. És dir, havia utilitzat el banc i la concessionària d'aigües per a vendre-los la mercantil Costa Bellver per una porrà de milions (EL País, 15-6-2012). Cal recordar que la immobiliaria Costa Bellver, ha construit al barranc de Bellver, prop de la platja de la Renegà, etc.

      Per cert, Calabuig ja va haver de declarar davant del jutge pel cas Noos, fa uns mesos (és llavors quan va afirmar que la pasta que li va donar era per tal que el principillo mediara en una operació urbanística a Portugal).


      També en l'edició del mateix dia del diari Mediterráno, es publica la noticia de què el camp de golf de Torreblanca ha estat adjudicat a l'empresa Renos (propietat de FACSA), amb la participació de BANKIA, etc. (Potser ara es visualitze molt millor la quantitat de forts i poderosos interessos existents en la usurpació territorial haguda a la Plana al tombant del segle XX al XXI).


      En definitiva, a l'altura que estem i no es veu clar que hagen deprés la llicó, per la senzilla raó que no entra en els seus plans. El seu objectiu serà sempre un creixement il·limitat, tirant de talonari, jugant als escacs amn els polítics, etc.

      No hi ha eixida en aquest sistema brut i podrit.

      Elimina